La nostra esola

La nostra esola

diumenge, 17 de maig del 2020

CICLE SUPERIOR Setmana del 18 al 24 de maig

MES DE MAIG, MES DE MARIA

IMÁGENES PARA DESCARGAR: MARÍA EN IMÁGENES DE FANO


IMPORTANT: L'activitat 4 s'ha de respondre als comentaris amb el nom.

Activitat 1
Clica i escolta:
https://vocaroo.com/jDi2xRrnzSP

Activitat 2
(Clica per habilitar i després permet)
https://www.ceipjuanherreraalcausa.es/Recursosdidacticos/SEXTO/datos/06_Religion/datos/rdi/u07/07.htm

Activitat 3
https://learningapps.org/display?v=p011yjk7220

Activitat 4
Busca una festivitat mariana i explica les dades que has trobat als comentaris.No oblides deixar el teu nom junt la resposta.

31 comentaris:

  1. Hola sóc el Guillem i he trobat aixó: Festivitat la Immaculada Concepció 08 de diciembre de 2018 de 09: 00h a 17: 00h. On es fa? A Igualada.

    ResponElimina
  2. MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS:
    A Valéncia a les 10 del matí s'organitzava el famós trasllat, o el processó de la imatge mariana des de la seua capella fins a la catedral.
    Olaia José

    ResponElimina
  3. Santa Eulàlia és la festa major d’hivern de Barcelona i una gran celebració de la cultura popular d’arrel tradicional. És el 12 de febrer.

    ResponElimina
  4. La festa mariana de Sant Martí de RiuCorb es celebra el dia 4 de maig i es la festa mes tradicional.
    June Bernadó.

    ResponElimina
  5. La Inmaculada concepció se celebra el día 8 de desembre, nou mesos abans de la nativitat de la verge.

    Emma Girós

    ResponElimina
  6. La Visitació de la Mare de Déu (El 31 de maig)I us atjunto una mica de imformació:
    Després que Maria Santíssima sentir de l'àngel Gabriel que la seva cosina Elisabet també esperava un fill, sintióse il·luminada per l'Esperit Sant i va comprendre que hauria d'anar a visitar aquella família i ajudar-los i portar-los les gràcies i benediccions de el Fill de Déu que s'havia encarnat en ella. Sant Ambròs anota que va ser Maria la que es va avançar a saludar Isabel ja que és la Mare de Déu la que sempre s'avança a donar demostracions d'afecte als qui estima.
    Del Nicolas

    ResponElimina
  7. la vasilica de la mare de deu de valldeflors va ser construïda originàriament al segle X, l'actual edifici data entre els anys 1638 i 1642. A l'interior de la sagristia hi ha la gran talla gòtica de la Mare de Déu de Valldeflors, creada al segle XV per reemplaçar l'anterior que va desaparèixer a un incendi

    ResponElimina
  8. el comentari anterior es meu
    Biel Batalla

    ResponElimina
  9. l'assumpssió de maria es una festa que es celebra arreu la fes tivitat se celebra el dia 15 d'agostL'Església Catòlica celebra aquesta festa en honor de la Mare de Déu en Orient des del segle vi i en Roma des del segle vii.
    jana senalle

    ResponElimina
  10. Va ser en el segle v o a començaments del vi -abans a l'Orient que a l'Occident- que es va esbossar, a poc a poc, una festivitat litúrgica per a commemorar l'esdeveniment de l'Assumpció de la Mare de Déu al cel. En un principi, es limitava a desglossar una altra celebració, ja tradicional, consagrada al misteri de la Maternitat Divina, que incloïa els diferents aspectes que es referien a la Mare de Déu. La nova festivitat va tardar prou temps a trobar la uniformitat dins del conjunt de l'Església, tant en la fixació del nom i de la data, com en l'elecció dels texts bíblics i dels formularis litúrgics que assenyalaven el seu contingut
    Abril Fillat

    ResponElimina
  11. Argentina
    La imagen es venerada en la iglesia San José del Talar, ubicada en el barrio Agronomía de la capital argentina. Ahí acuden en su mayoría los fines de semana miles de feligreses a venerar la imagen a la cual atribuyen hechos milagrosos. Debido a las afectaciones a los vecinos de las inmediaciones por la presencia de fieles, el gobierno local tiene pensado construir un santuario específico a la virgen.3​ La festividad de esta advocación es el 8 de diciembre.
    Andrea Seni

    ResponElimina
  12. El naixement de la Verge o Nativitat de Maria es una de les 13 festes marianas del calendari Roma general de la Iglesia catòlica. Se celebra el 8 de setembre, 9 mesos després de la dedicada a la Immaculada Concepció de la Verge que es celebra el 8 de desembre.

    Alex Gomes

    ResponElimina
  13. Mare de deu d´agost.
    És celebra el dia 15 d´agost, aquesta data fou escollida per
    l´esglesia cristiana per ficar la celebració de l´Assumpció de Maria, una de les solemnitats més antigues dedicades a la Mare de Déu i una de les quatre grans celebracions marianes del calendari litúrgic.Una festa que recorda la mort i el trànsit del cos i l´anima de la Mare de Déu fins el regne dels cels.

    Toni Moli

    ResponElimina
  14. Júlia Arpa

    Mare de Deu del Carmen 16 de Juliol.
    Es patrona del mar i dels pescadors
    .

    ResponElimina
  15. La festa mariana que he triat es l'asenció de la verge maria que es celebra el 15 d'agost. Sóc el Éric jordana

    ResponElimina